Рецоммендед, 2023

Избор Уредника

Како онемогућити функцију „Статус активности“ Инстаграм-а

Пратећи стопе своје матичне компаније Фацебоок, Инстаграм је недавно додао функционалност „задњи пут виђен“ својој платформи за размену слика. Ова функција, названа Статус активности, омогућава свим вашим сљедбеницима (и свима онима који вас поруке) да знају када сте задњи пут били активни. Такође сте слободни да проверите када су други задњи користили апликацију. Примењена је на секцију за директно слање порука у апликацији, где разговарате са својим сљедбеницима.

Ова функција поништавања приватности је слична оној коју смо већ видели на ВхатсАпп и Мессенгер, само под новим именом. Сада ћете моћи да видите и 'активни' и 'куцање', који, као што бисте и очекивали, нису били сасвим у реду са корисницима . Али, нема потребе за паником јер можете врло лако онемогућити ову функцију да не бисте никоме знали или сами знали када је неко задњи пут био активан на Инстаграму. Дакле, ево корака које треба да пратите да бисте онемогућили ову функцију:

Онемогући Статус активности на Инстаграму

Напомена : Ову методу смо испробали на Инстаграму (верзија 31.0.0.6) која је покренута на нашој Ксиаоми Редми Ноте 3.

1. Прво, да бисте се упознали са значајком статуса активности, овако ће изгледати ознака "последњи активни" испод корисничких имена особа које сте недавно послали:

2. Можете онемогућити ову особину која се интересује једноставно тако што ћете отићи до вашег Инстаграм профила и куцнути икону “три тачке” у горњем десном углу да бисте приступили поставкама на Андроид уређајима.

Напомена : Овај процес је потпуно сличан за иОС уређаје, осим чињенице да треба да додирнете зупчаник поставки поред опције 'Уреди профил' на Инстаграму.

3. Померите се до наслова „Подешавања“ у менију са опцијама и видећете опцију „Прикажи статус активности“ коју желите да искључите . Искључивање ове поставке ће зауставити дељење статуса ваше активности, као и скривање последњег активног статуса других од вас.

4. Након што онемогућите функцију „Статус активности“, вратите се назад у прозор Директних порука да бисте приметили да ћете сада видети поруке за разлику од „последњег активног статуса“ под корисничким именом .

Онемогући функцију статуса Инстаграм

Онемогућавање функције 'Статус активности' на Инстаграму ће вам омогућити да задржите своје пословање за себе. Помоћи ће вам да обновите вашу приватност, са свим тим радозналим пријатељима и рођацима који инсистирају на томе да прате ваш друштвени живот.

Инстаграм само покушава да се разгласи корисним функцијама, али вам даје кључ за контролу. Дакле, какав је ваш поглед на функцију "Статус активности"? Мислите ли да је корисно или је боље да га искључите? Јавите нам своје мишљење у коментарима испод.

Top