Рецоммендед, 2021

Избор Уредника

Како избрисати историју Гооглеовог гласовног претраживања

Гоогле помоћник званично је лансиран прошле године са првом генерацијом Пикел уређаја, али је већ постао један од најпопуларнијих гласовних персоналних дигиталних асистената у свијету, уз Амазонову Алека, Мицрософтову Цортану и Апплеовим Сири. У ствари, недавно је дошао до свих осталих Андроид телефона, као и до иОС-а. Међутим, нису сви који користе ову функцију схватили да претраживачки гигант снима и чува апсолутно сваки мали захтев за гласовну претрагу од свих својих корисника. Иако можемо искључити Гооглеову језовиту навику снимања свих наших вербалних интеракција са асистентом и сачувати их за потомство, то ће утицати на нашу способност да вербално ступамо у интеракцију са системом заснованим на АИ. Међутим, Гоогле нам нуди могућност да се ријешимо свих трагова наших интеракција са помоћником из наше историје Гоогле рачуна. Дакле, у случају да сте икада желели да избришете историју гласовних претрага Гоогле помоћника, ево како то можете да урадите:

Избришите историју гласовног претраживања Гоогле помоћника

Прво, морате да одлучите да ли желите да обришете само неколико делова разговора појединачно или целу историју Гоогле помоћника од самог почетка. Оба су прилично једноставна и, без обзира да ли сте на Андроиду или иОС-у, кораци су скоро идентични. Почнимо тако што ћемо погледати шта треба да радите ако желите само да избришете одређени разговор.

Избришите одређено питање или разговор

  • Да бисте то урадили, прво морате покренути Гоогле помоћник . Док само изговарање чаробних речи „ОК, Гоогле“ треба да уради на Андроиду, потребно је да ручно покренете апликацију на иОС уређајима. Када се апликација отвори на уређају, само додирните стрелицу коју видите на врху прозора Ассистант, што ће вам омогућити да приступите читавој историји од самог првог коришћења функције.
  • Само се крећите кроз листу да бисте пронашли ставку коју желите да избришете, а затим тапните и задржите ту ставку док се не истакне . Биће вам представљено неколико опција у овој фази, али све што треба да урадите је да изаберете “Делете Гроуп” . То је то, одређени разговор се брише из историје вашег налога.

Избриши целу активност Гоогле помоћника са старта

  • Иако можете избрисати целу историју Гоогле помоћника на горе описани начин, уклањање једног разговора одједном ће бити сложен и напоран процес ако неко време користите услугу. У том случају, ефикаснији начин да то урадите је да се пријавите на свој Гоогле налог и пређете на страницу Ассистант Ацтивити.
  • Када сте на вашој Гоогле Ассистант страници, кликните на 'Хамбургер Мену' (три мале тачке) у горњем десном углу.
  • Сада одаберите “Делете ацтивити би”, као што се може видјети на слици испод.
  • На следећој страници „Брисање активности по“ наћи ћете опције за брисање историје за било који дан или било који временски период. Пошто желите да обришете целу историју Гоогле помоћника, изаберите „Све време“ .
  • Додирните „Избриши“ и потврдите свој избор да бисте се ослободили целокупне историје Гооглеовог гласовног претраживања.

Заштитите своју приватност брисањем историје Гоогле помоћника

Док извршавате горе наведене кораке, ослободићете се читаве историје претраживања гласа, Гоогле каже да можда неће одмах одражавати све ваше уређаје. Према истраживачком гиганту, можда ћете морати да сачекате и до једног дана да се промјене појаве на свим вашим уређајима, али из анегдоталних доказа, у већини случајева то не траје дуго. У сваком случају, сада када знате како да сачувате своју приватност брисањем историје Гоогле гласовног претраживања, покрените га и запамтите да нас обавестите како је прошло.

Top