Рецоммендед, 2020

Избор Уредника

Фацебоок постаје веома очајан у стварању Мессенгер прича

Откако је Фацебоок (и његов пакет апликација) почео да отцепљује Снапцхат, компанија је стално додавала причу у своје апликације на овај или онај начин. Постоје Фацебоок Сториес, постоје Инстаграм Сториес, а постоје и приче у Фацебоок Мессенгер-у (које се разликују од Фацебоок Сториес, успут).

Док су Инстаграм Сториес били велики хит, и Фацебоок Сториес су временом добиле на снази, ја, на пример, нисам видео људе који користе Мессенгер-ову “Ми Даи” функцију… као, уопште.

Фацебоок жели да прича о послу ... \ т

Међутим, нова промјена у начину на који Фацебоок Мессенгер функционира чини да се осјећам као да друштвени гигант постаје прилично очајан да би приче радио на Мессенгеру, чак и ако то значи преварити људе да објављују своје слике на 'Ми Даи'.

Пре него што вам кажем шта се променило у програму Мессенгер, погледајмо како је Мессенгер раније радио раније.

Мессенгер Сториес: Како су радили

Фацебоок је желио да корисницима олакша да снимају фотографије и видеозаписе да би их поделили у програму Мессенгер или да би могли да шаљу своје поруке у Мессенгер, тако да кад год сте кликнули на слику помоћу уграђене камере у Мессенгер-у, добили сте опцију да је додате у 'Ваша Дан, осим мноштва коментара, налепница и опција за писање, апликација се појавила.

Затим можете да притиснете дугме са стрелицом да бисте изабрали особе са којима желите да поделите фотографију или видео, а то је то.

Мессенгер Сториес: Како сада раде

Сада, међутим, ако не додирнете опцију за додавање фотографије у „Ваш дан“ и одаберете да је поделите у приватним порукама са пријатељем или контактом на Фацебооку, Мессенгер ће потврдити оквир поред „Мој дан“ подразумевано - нешто што многи корисници неће гледати док бирају контакте са којима деле медије; или је бар оно што се нада Фацебооку.

Дакле, шта је проблем овде, стварно?

Сигуран сам да се барем неки од вас питају зашто је Мессенгер сада одабрао дијељење на 'Мој дан'. На крају крајева, није као да није могуће одзначити ту опцију и не дијелити фотографију или видеозапис с Мессенгер-овим причама, зар не? Па, у реду, али још увек је доста тога у реду.

Прво и најважније, када корисник одлучи да дели своје поруке, фотографије и видео снимке треба да буде у потпуности корисников избор (изаберите радну реч овде), и са овом новом ствари коју Мессенгер ради, опцију за дељење медија у Мессенгер-ове приче је прешао са опције за укључивање у опцију за искључивање . Нико не воли опције за искључивање када је у питању приватност.

Друго, и можда нешто на шта ће заслужити пристојан број људи, јесте чињеница да су навикли да једноставно бирају контакте које желе да поделе са сликама и видео записима и да пошаљу поруку. Већина људи вероватно проверава да ли је изабрала прави контакт, али неки људи можда неће, а на крају ће делити фотографије и видео снимке не само са контактима које су изабрали, већ и са својом целокупном листом контаката . Функција Мессенгер "Мој дан".

Шта можете да урадите?

Шта можете да урадите, заиста? Није као да можеш само да одеш са Мессенгер-а. Шансе су да већина ваших контаката користи Мессенгер за комуникацију. Ако не, добро, долазак на Мессенгер је дефинитивно једна од опција за вас… екстремна опција, да, али ипак опција.

У више, мање агресивним опцијама, можете урадити сљедеће двије ствари:

  • Искључите оквир поред "Мој дан" сваки пут када снимате слику или видео. Ово би, међутим, могло бити превише гломазно за сваки пут, поготово ако користите пуно тога.
  • Отворите нит Мессенгер-а контактом са којим желите да пошаљете слику и користите камеру из низа порука да бисте снимили слику. На тај начин ваша фотографија неће бити подијељена с "Мој дан". Ово ће опет бити проблем ако желите дијелити исту фотографију с хрпом људи.

Ако желите да будете сигурни, једном методом, добро следите кораке у наставку:

  • Додирните зупчаник Подешавања поред „Мој дан“ и додирните „Прилагођено“.

  • Видећете листу ваших Фацебоок контаката. Немојте одабрати ниједан од њих и додирните дугме за повратак. Фацебоок ће вам показати упозорење: „ Нико неће моћи да види ваш дан. ”Додирните ОК, и то је то.

Сада можете допустити да Мессенгер дели те слике и видеозаписе на "Мој дан" јер нико нема приступ за преглед ваших Мессенгер прича.

Top