Рецоммендед, 2019

Избор Уредника

Како да вратите синхронизацију „Само приликом пуњења“ у Гоогле фотографијама

Гоогле фотографије је вјероватно моја најчешће кориштена Гоогле апликација након Гмаила. У ствари, то је један од мојих фаворита међу мноштвом апликација које Гоогле може да понуди. Гоогле фотографије су ми олакшале живот. Све фотографије које снимим на уређају са Андроидом аутоматски се синхронизују на свим мојим уређајима. Апликација је довољно паметна да аутоматски категоризује све моје фотографије и најбољи део је што олакшава дељење фотографија. Чак могу да поделим читаве албуме са својом породицом или пријатељима, и они ће моћи да виде фотографије у високом квалитету. Нема приметне компресије која се дешава на другим апликацијама (ВхатсАпп). Исто тако, не морам да користим више апликација, сва моја организација, резервна копија и дељење се управља само овом апликацијом. Додајте то чињеници да добијам 15 ГБ слободног простора за похрану, сретан сам. Међутим, у недавним ажурирањима, Гоогле је уклонио једну функцију из своје апликације за фотографије, тј. Могућност синхронизације само приликом пуњења.

Разумијем да то није значајка да се изгуби сан, међутим, заиста ми се свидјело јер нисам морао бринути о губљењу на пуњењу свог паметног телефона док апликација Пхотос учитава слике у позадини. Ако сте неко коме недостаје ова функција, овај чланак је све о томе да се то врати.

Напомена: Тестирао сам ову функцију на Некус 5Кс (Андроид Ноугат) и Гоогле Пикел (Андроид Орео), а ова функција изгледа да ради и на једној и на другој.

Врати синхронизацију само приликом пуњења

Као што је раније поменуто, потребан вам је коренирани уређај да би овај метод функционисао. То је зато што ћемо модификовати фајл који се налази у “ /data directory ” који је недоступан на неукорисаним уређајима.

1. Прво, требат ће вам истраживач датотека који ће вам омогућити приступ коријенском директорију вашег паметног телефона. Волим „Солид Екплорер“ (бесплатне пробне / ин-апп куповине) и користио сам исто за овај водич. Можете да преузмете ову апликацију из Плаи продавнице кликом на дати линк.

2. Сада покрените апликацију и идите до следећег директоријума, “ /data/data/com.google.android.apps.photos/shared\_prefs “. Да бисте то урадили, прво додирните мени хамбургера, а затим додирните „Роот“ .

3. Додирните дугме за претрагу и потражите “фотографије” . Сада, додирните “ com.google.android.apps.photo ”, а затим додирните “ shared_prefs ”.

4. photos.backup.backup_prefs.xml датотеку " photos.backup.backup_prefs.xml " у уређивачу текста.

5. Сада потражите текст који каже “ name='backup_prefs_only_when_charging"value='false'/>промените вредност из' фалсе 'у' труе 'и затим притисните саве.

6. Затворите апликацију Солид Екплорер и идите на Сеттингс-> Аппс-> Пхотос и додирните “Форце Стоп” и поново покрените апликацију Гоогле Пхотос.

7. Сада ћете наћи да се опција „Синц вхиле цхарге пуњење“ вратила и омогућена по подразумеваној вредности. Само да потврдите, покренете Гоогле Пхотос и идите на Сеттингс-> Бацк уп & синц и померите се надоле да бисте пронашли опцију "Само пуњење" .

Омогући синхронизацију само приликом пуњења у Гоогле фотографијама

Као што сам споменуо на почетку, ово није значајка маке или бреак, већ само нешто што је згодно ако постоји. Чак и без тога, Гоогле Пхотос, по мом мишљењу, и даље ће бити најбоља апликација за бацкуп и дељење фотографија за употребу. Се осећате исто? Волео бих да знам ваше мишљење о тој теми. Оставите своје мисли у одељку за коментаре испод и јавите нам своје омиљено управљање фотографијама и алат за прављење резервних копија који користите.

Овај водич је први пут објављен на КСДА Девелоперс. Пробали смо га и ради без икаквих проблема.

Top